• Thanks for visiting the Kaleidescape Owners' Forum

    This forum is for the community of Kaleidescape owners, and others interested in learning about the system, equipment, services, and the company itself.

    It is run by a group of enthusiastic Kaleidescape owners and dealers purely as a service to this community.

    This board is not affiliated in any way with Kaleidescape, Inc.
    For official technical support, product information, or customer service, please visit www.kaleidescape.com

  • You are currently in "Guest" mode and not logged in with a registered account.

    The forum is free to use and most of the forum can be used by guests who are not registered....

    ... but we strongly encourage you to register for a full account. There is no cost to register for a full account.

    Benefits of registering for a full account:

    • Participate in the discussions! You must have a registered account to make posts on the forums. You will be able to start your own thread on a topic or question, or you can reply to other threads/discussions.
    • Use the "Conversation" feature (known as "private messaging" on other forums) to communicate directly with any of the other users here.
    • Access the Files area. The "resources" area of the forum contains many "Favorite Scene" and Script files that can dramatically increase the enjoyment of your Kaleidescape system. Go directly to great scenes in your favorite movies, created by other owners, and add automation to playback of your system with Scripts.
    • You won't see this annoying notice at the top of every screen!😊

    It's easy and free to register for the forum. Just click the "Register" button in the upper right corner of this page, and follow the instructions there.

Terra Trouble

BigHat

Well-known member
Hope I can find a fellow Mac user that might be able to advise me on how to troubleshoot my Terra. I had trouble finding a movie and discovered my Terra had disappeared from my Strato system. Got in touch with K and they were great and sent me some instructions to pull some data they might be able to use to help discover the problem. Unfortunately, it appears written for use with Windows laptops.

As I understand it, I pull some data from the Strato via the mini-usb on the back in the "verbose" mode that supposedly provides more in-depth info. Failing that, I clear the CMOS on the Terra, which appears to be a simple process, and try again. When I mentioned I used an Apple laptop, the tech advisor said I might be able to do it in "Terminal." As I have zero knowledge of what to type at the command prompt, I went looking for app that might automate it a bit. Found a PuTTY app for Macs, but thus far no luck. I figure both pieces must be connected to the switch or resetting the CMOS wouldn't matter regarding the success of the data pull from Strato and I had disconnected the Strato from the network. That was a likely error I will correct when I give it another try in the morning. Thought I would also ask the pros for their thoughts. Any tips would be appreciated.

I'd also appreciate any info on the likely nature of the problem. Is there ANY problem with the Terra that isn't going to be expensive to fix? The Terra gets power, no illuminated lights that would indicate a problem, etc. Understand from other readings, a drive issue would not cause the Terra to disappear from the system, so I'm still hoping it's a correctable software glitch.

Thank you
 
Top