• Thanks for visiting the Kaleidescape Owners' Forum

    This forum is for the community of Kaleidescape owners, and others interested in learning about the system, equipment, services, and the company itself.

    It is run by a group of enthusiastic Kaleidescape owners and dealers purely as a service to this community.

    This board is not affiliated in any way with Kaleidescape, Inc.
    For official technical support, product information, or customer service, please visit www.kaleidescape.com

  • You are currently in "Guest" mode and not logged in with a registered account.

    The forum is free to use and most of the forum can be used by guests who are not registered....

    ... but we strongly encourage you to register for a full account. There is no cost to register for a full account.

    Benefits of registering for a full account:

    • Participate in the discussions! You must have a registered account to make posts on the forums. You will be able to start your own thread on a topic or question, or you can reply to other threads/discussions.
    • Use the "Conversation" feature (known as "private messaging" on other forums) to communicate directly with any of the other users here.
    • Access the Files area. The "resources" area of the forum contains many "Favorite Scene" and Script files that can dramatically increase the enjoyment of your Kaleidescape system. Go directly to great scenes in your favorite movies, created by other owners, and add automation to playback of your system with Scripts.
    • You won't see this annoying notice at the top of every screen!😊

    It's easy and free to register for the forum. Just click the "Register" button in the upper right corner of this page, and follow the instructions there.

Troubleshooting Playback

9riffTX

Active member
⭐️⭐️PATRON⭐️⭐️
During playback, we experienced quite a few momentary pauses/skips/jumps and some pixelated horizontal streaks that appeared briefly. Should I be concerned about hard drive health/performance or might this be some hiccup caused by the encoding process? Of course, there could be another explanation.

If you want to try and relive the experience, the movie was "Say Anything."

I could download again and see if it clears up, but I'm getting about 100 Mbps to an Alto.

Thanks.
 

cinelife

Administrator
Staff member
Forum Administrator
Moderator
⭐️⭐️PATRON⭐️⭐️
Authorized Kaleidescape Dealer
Unfortunately there are many possibilities, it could be a network issue, a drive going bad, and HDMI issue, cable issue, a download issue, or an internal player issue (but unlikely).

You might consider getting support to look at your system to see if there is something obvious. They can easily see network or drive issues.

Jim
 
Top