• Thanks for visiting the Kaleidescape Owners' Forum

    This forum is for the community of Kaleidescape owners, and others interested in learning about the system, equipment, services, and the company itself.

    It is run by a group of enthusiastic Kaleidescape owners and dealers purely as a service to this community.

    This board is not affiliated in any way with Kaleidescape, Inc.
    For official technical support, product information, or customer service, please visit www.kaleidescape.com

  • You are currently in "Guest" mode and not logged in with a registered account.

    The forum is free to use and most of the forum can be used by guests who are not registered....

    ... but we strongly encourage you to register for a full account. There is no cost to register for a full account.

    Benefits of registering for a full account:

    • Participate in the discussions! You must have a registered account to make posts on the forums. You will be able to start your own thread on a topic or question, or you can reply to other threads/discussions.
    • Use the "Conversation" feature (known as "private messaging" on other forums) to communicate directly with any of the other users here.
    • Access the Files area. The "resources" area of the forum contains many "Favorite Scene" and Script files that can dramatically increase the enjoyment of your Kaleidescape system. Go directly to great scenes in your favorite movies, created by other owners, and add automation to playback of your system with Scripts.
    • You won't see this annoying notice at the top of every screen!😊

    It's easy and free to register for the forum. Just click the "Register" button in the upper right corner of this page, and follow the instructions there.

Tip when upgrading Kaleidescape Conductor

AlienWarlock

Well-known member
It looks like there were some small changes to Conductor in the release of kOS 8.6.0-21023. When I started it up today, it said the version on my PC was outdated and needed to be updated. No biggie, just click the link on the web ui and and install. There was however a minor issue. At first when the new version started up, it crunched some numbers and then finally indicated that it was copying music... All of my music. For some reason it had decided to re-encode all 9000+ tracks that it had previously processed. Not good.. but there was an easy solution. On the options page, I had set it to use the 'Use superior sound quality...' option. It seems upon upgrading, this option was reset to the middle option of 'Balance sound quality and file size'. I set it back to 'Superior' and restarted. Immediately it fixed the couple of older tracks that got re-encoded and then went on to just the new tracks that had not been downloaded yet.

conductor.jpg
 

cinelife

Administrator
Staff member
Forum Administrator
Moderator
⭐️⭐️PATRON⭐️⭐️
Authorized Kaleidescape Dealer
Thanks for sharing!


Jim
 
Top