• Thanks for visiting the Kaleidescape Owners' Forum

    This forum is for the community of Kaleidescape owners, and others interested in learning about the system, equipment, services, and the company itself.

    It is run by a group of enthusiastic Kaleidescape owners and dealers purely as a service to this community.

    This board is not affiliated in any way with Kaleidescape, Inc.
    For official technical support, product information, or customer service, please visit www.kaleidescape.com

  • You are currently in "Guest" mode and not logged in with a registered account.

    The forum is free to use and most of the forum can be used by guests who are not registered....

    ... but we strongly encourage you to register for a full account. There is no cost to register for a full account.

    Benefits of registering for a full account:

    • Participate in the discussions! You must have a registered account to make posts on the forums. You will be able to start your own thread on a topic or question, or you can reply to other threads/discussions.
    • Use the "Conversation" feature (known as "private messaging" on other forums) to communicate directly with any of the other users here.
    • Access the Files area. The "resources" area of the forum contains many "Favorite Scene" and Script files that can dramatically increase the enjoyment of your Kaleidescape system. Go directly to great scenes in your favorite movies, created by other owners, and add automation to playback of your system with Scripts.
    • You won't see this annoying notice at the top of every screen!😊

    It's easy and free to register for the forum. Just click the "Register" button in the upper right corner of this page, and follow the instructions there.

Slow Web Performance

texmexter

Member
⭐️ Premium ⭐️
Hi folks,

Question on the web performance of your Kscape system. Mine crawls and I am wondering why. I have 2x DV700, 2x Alto, 1x Strato and 1x Terra. In total have just over 1000 movies. I started with an Alto so it seems that is where my "web" service is coming from as the IP I use is the same as on the Alto. Can I make the Terra or Strato the "main" server? Would that speed things up? Everything is hardwired and uses DHCP.

Thanks.
 

Transepoch

Well-known member
Regardless of which is "main," you may see a performance difference by trying the others. You might want to try the web interface on all of them and see which you prefer.
 

J.Green

Well-known member
◥ ◣ Kaleidescape, Inc.
Ideally, you should load your system's browser interface by using http://my-kaleidescape (http://my-kaleidescape.local on a Mac). This will result in the primary device responding to the request.

Failing that, you should definitely switch to using the IP address of the Terra for accessing the browser interface. You can determine the IP by going to the System Summary place on any of your devices (press "Info" on the KRemote and select the "System Summary" tab) and looking at the "Browser Interface URL" entry. In your case, that should be the IP of the Terra.

For the record, the browser interface is available via the IP of *any* player/server device in the system regardless of whether or not it is the primary device in the group. But you should use the "my-kaleidescape" URL or IP of the server whenever possible for best performance.
 

MikeKobb

Well-known member
◥ ◣ Kaleidescape, Inc.
And note that the IP address shown in the Status area of the onscreen display should be the IP of the primary server (or player/server) in the cluster. i.e., if you view that Status page on each player, they should all show the same address, and that address should be the Terra in a system such as you've described.
 
Top