• Thanks for visiting the Kaleidescape Owners' Forum

    This forum is for the community of Kaleidescape owners, and others interested in learning about the system, equipment, services, and the company itself.

    It is run by a group of enthusiastic Kaleidescape owners and dealers purely as a service to this community.

    This board is not affiliated in any way with Kaleidescape, Inc.
    For official technical support, product information, or customer service, please visit www.kaleidescape.com

  • You are currently in "Guest" mode and not logged in with a registered account.

    The forum is free to use and most of the forum can be used by guests who are not registered....

    ... but we strongly encourage you to register for a full account. There is no cost to register for a full account.

    Benefits of registering for a full account:

    • Participate in the discussions! You must have a registered account to make posts on the forums. You will be able to start your own thread on a topic or question, or you can reply to other threads/discussions.
    • Use the "Conversation" feature (known as "private messaging" on other forums) to communicate directly with any of the other users here.
    • Access the Files area. The "resources" area of the forum contains many "Favorite Scene" and Script files that can dramatically increase the enjoyment of your Kaleidescape system. Go directly to great scenes in your favorite movies, created by other owners, and add automation to playback of your system with Scripts.
    • You won't see this annoying notice at the top of every screen!😊

    It's easy and free to register for the forum. Just click the "Register" button in the upper right corner of this page, and follow the instructions there.

M700 Drive

AdamGT3

Well-known member
I had a new drive in an M700 last January and it now looks like it’s failing again with the M700 wanting to eject discs. I know that the drive is a Sony Optiarc 5640h but these are no longer available. Has anyone tried any “compatible” drives?

many thanks
 

andy

Well-known member
⭐️ Premium ⭐️
Hey Adam,

What are the symptoms?

If the internal rollers are dirty and struggle to pull discs in and out of the optical drive, it can give the false impression that the drive is failing. If you haven't already done so, you may want to open the vault and clean the rollers as a precaution. And while you have the vault open, power it on and pop a few discs in to watch and see if everything is doing its job.

Jim posted the instructions in an older thread: Vault Opening Instructions

Andy
 

AdamGT3

Well-known member
Hey Adam,

What are the symptoms?

If the internal rollers are dirty and struggle to pull discs in and out of the optical drive, it can give the false impression that the drive is failing. If you haven't already done so, you may want to open the vault and clean the rollers as a precaution. And while you have the vault open, power it on and pop a few discs in to watch and see if everything is doing its job.

Jim posted the instructions in an older thread: Vault Opening Instructions

Andy
Hi Andy

yes done that and rollers are clean.

drive is just not recognising discs that have been in there for a while. Last time this happened it needed a new drive.
 

Kostas

Well-known member
⭐️⭐️PATRON⭐️⭐️
Hi Andy

yes done that and rollers are clean.

drive is just not recognising discs that have been in there for a while. Last time this happened it needed a new drive.
Adam hi,

Try cleaning the discs with a microfiber cleaning cloth and screen cleaner spray. Worked for me all 10-12 discs that were suddenly ejected were recognized again.
 

andy

Well-known member
⭐️ Premium ⭐️
You could also try cleaning the drive by inserting a lens-cleaner disc 3 or 4 times.
 

stamatopo

Well-known member
⭐️ Premium ⭐️
I had a new drive in an M700 last January and it now looks like it’s failing again with the M700 wanting to eject discs. I know that the drive is a Sony Optiarc 5640h but these are no longer available. Has anyone tried any “compatible” drives?

many thanks

I have a spare Sony Optiarc 5640h, unit has never been used. PM me if you are interested.
thanks
 
Top