Kaleidescape Owners' Forum   Kaleidescape, Inc. Kaleidescape, Inc.

Go Back   Kaleidescape Owners' Forum > Hardware & Setup Threads > Kaleidescape Hardware & Setup

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 1 Week Ago
dFs dFs is offline
Member
 
Join Date: Dec 2018
Location: CA
Posts: 30
Default Co-Star HDMI Switching Problems

Hi, I'm having issues with my Co-Star.

I've connected the Co-Star box to an M500 & Strato12TB.
I'm using the cables sent with the box and Strato.
And I'm using a Denon X3400H AVR.

The issue I am having is that I get a screen with either a static pattern or a blank screen.

The issues presents itself when I'm switching inputs on the AVR to the Kaleidescape input AND when I return to the Kaleidescape GUI after a video ends.

Currently, to get around the issue, I first switch to 2 unrelated inputs before selected the Kaleidescape input.
Or after a video ends, switching to 2 other inputs first, before switching back again to the Kaleidescape input, to get back to the GUI.

Thank you for your time and help.
Reply With Quote
  #2  
Old 1 Week Ago
nomad07 nomad07 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2019
Location: United States
Posts: 87
Default

Quote:
Originally Posted by dFs View Post
Hi, I'm having issues with my Co-Star.
Typically in these type of situations try eliminating or swapping out one item at time until the problem eliminates improves (or possible gets worse.)

My first thought would be to bypass the Denon, or one cable at a time, or with a different receiver or HDMI switcher. Even different HDMI inputs often have different specifications or ratings on the same component. Whatever is possible in your case.

I would also check to see if all devices including the Denon are running the latest firmware. Running an older Denon Atmos receiver I know they offer internet firmware updates and seem to change quite often, at least mine. With constant HDMI revisions and trickledown updates to various components this could be possible, but unlikely.

Since you’re using the factory cables this is unlikely the case but you could try swapping them out just in case maybe one has a defective channel.

These suggestions are just basic suggestions I would try from my installation days of olde and might get you somewhere before those with specific Co-Star problem solving chime in.

Last edited by nomad07; 1 Week Ago at 10:23 PM.
Reply With Quote
  #3  
Old 1 Week Ago
dFs dFs is offline
Member
 
Join Date: Dec 2018
Location: CA
Posts: 30
Default

Thanks, I'll try that tomorrow.

If anyone has any another ideas, please don't hesitate to chime in.

Thanks again
Reply With Quote
  #4  
Old 1 Week Ago
dFs dFs is offline
Member
 
Join Date: Dec 2018
Location: CA
Posts: 30
Default

Cool! it seems to have fixed it for now.

I say "... for now" because it occasionally make a short flicker of a static pattern before self fixing itself.

Thanks again.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 02:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright ?2006 - KscapeOwners.com.
THIS SITE IS NOT OWNED BY, OPERATED BY, OR AFFILIATED IN ANY WAY WITH KALEIDESCAPE INC.
"Kaleidescape" is a trademark of Kaleidescape, Inc.; it is registered in some jurisdictions.