Kaleidescape Owners' Forum   Kaleidescape, Inc. Kaleidescape, Inc.

Go Back   Kaleidescape Owners' Forum > Hardware & Setup Threads > Kaleidescape Hardware & Setup

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old Oct 1st, 2013
JerryL JerryL is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: USA- East Coast
Posts: 1,920
Default

Do you mean Dune player as a decoder?

You are correct. That did not work.

Instead I used a receiver (see post 1 in this thread). We modified it so it sends out the decoded PCM over 3 coax wires which is what Meridian used to use for their 800 upsampling player. I just tell my 861 to use the 3 coax input and it works fine. No 621 required in this example. I still use it as an HDMI switch because there are other sources that can decode.
__________________
Best regards,
Jerry
Reply With Quote
  #22  
Old Oct 1st, 2013
thedude thedude is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 7
Default

Ahhhh, sorry I didn't realize that the initial post was updated.

Very creative solution! However, I'm hesitant to do likewise without 7.1.
Reply With Quote
  #23  
Old Oct 5th, 2013
JerryL JerryL is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: USA- East Coast
Posts: 1,920
Default

Yes that was the only downside and I have a 7.0 system. However, the result even when its 5.1 played back as 7.0 is impressive- Meridian does a good job of creating the extra channels and there (at the time- several years now) were not that many native 7.1 soundtracks.

Bottom line for me Im locked into this because I have the Meridian speakers. For most others they can get a new processor etc.

I hope Meridian will one day do an upgraded 621 with decoding on board but Im not holding my breath...
__________________
Best regards,
Jerry
Reply With Quote
  #24  
Old Oct 5th, 2013
thedude thedude is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 7
Default

I hear ya Jerry...Thanks for the creative solution. However, I'm not sure I'm willing to invest heavily into Kscape without the best in sound quality.

I think I'm actually going to deal with the headache of an HTPC. If it's too frustrating, maybe I'll reconsider. Ugh.
Reply With Quote
  #25  
Old Oct 5th, 2013
JerryL JerryL is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: USA- East Coast
Posts: 1,920
Default

I wonder if its possible to get a HTPC to input a HDMI signal, decode it, output it as PCM.......
__________________
Best regards,
Jerry
Reply With Quote
  #26  
Old Oct 7th, 2013
thedude thedude is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 7
Default

I would say it is possible. Whether it would require custom coding or if an off the shelf product can do it is what would be important to me.

Maybe I'll ask around on the JRiver forums. Their software is pretty robust.
Reply With Quote
  #27  
Old Oct 7th, 2013
JerryL JerryL is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: USA- East Coast
Posts: 1,920
Default

Please let me know as I really have retired from all that kind of thing. But it might be worth it if I could just use it simply as a decoder. I would probably have to make an effort to get high quality components as I understand it, high quality audio and PCs dont always mix well.
__________________
Best regards,
Jerry
Reply With Quote
  #28  
Old Oct 7th, 2013
djb_rh's Avatar
djb_rh djb_rh is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Chapel Hill, NC
Posts: 301
Default

Quote:
Originally Posted by JerryL View Post
Please let me know as I really have retired from all that kind of thing. But it might be worth it if I could just use it simply as a decoder. I would probably have to make an effort to get high quality components as I understand it, high quality audio and PCs dont always mix well.
You're talking about going from one digital audio format to another, right? If so, can't see how a PC could noise that up in the typical PC manner.


--Donnie
Reply With Quote
  #29  
Old Oct 9th, 2013
JerryL JerryL is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: USA- East Coast
Posts: 1,920
Default

I think you are likely right- just thinking about jitter. But if this was possible the Meridian 621 can help with that.
__________________
Best regards,
Jerry
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 12:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright ?2006 - KscapeOwners.com.
THIS SITE IS NOT OWNED BY, OPERATED BY, OR AFFILIATED IN ANY WAY WITH KALEIDESCAPE INC.
"Kaleidescape" is a trademark of Kaleidescape, Inc.; it is registered in some jurisdictions.