Kaleidescape Owners' Forum

Kaleidescape Owners' Forum (http://www.kscapeowners.com/forums/index.php)
-   Kaleidescape Hardware & Setup (http://www.kscapeowners.com/forums/forumdisplay.php?f=3)
-   -   480i hdmi problem? (http://www.kscapeowners.com/forums/showthread.php?t=103)

kartono Aug 16th, 2007 04:38 PM

HDMI output 576 i/50 with jagged edges
 
Quote:

Originally Posted by cinelife (Post 971)
Hi Kartono,

I'll pass this info along to support!

Jim

Hi Jim,

When outputting hdmi 567i/50 to DVDO VP50 there is still jagged edges.
Besides that the hdmi 480i/60 with Calibre VHD also has the same problem i.e jagged edges.
Fyi the firmware is KEAOS 3.4.

Regards,
Kartono

cinelife Aug 16th, 2007 06:24 PM

Quote:

Originally Posted by kartono (Post 984)
Hi Jim,

When outputting hdmi 567i/50 to DVDO VP50 there is still jagged edges.
Besides that the hdmi 480i/60 with Calibre VHD also has the same problem i.e jagged edges.
Fyi the firmware is KEAOS 3.4.

Regards,
Kartono

K is aware of this, and from what I saw in some testing with them recently, I "believe" k has been able to fix this issue. We should hopefully see the fix show up in one of the next couple of updates.

Jim

cinelife Aug 31st, 2007 09:58 PM

The 480i out problem should be resolved, although hdmi in general still presents some challenges.

If anyone is still experiencing 480i/hdmi issues, please post here and describe your equipment and what you are seeing on the screen.

Jim

sfisher Nov 23rd, 2007 07:48 PM

I currently have a Sim2 C3X-E and am about to upgrade to a Sim2 C3X 1080. I do not have a video processor. I was wondering what are the best video modes I should use for each of these projectors.

I know I can select a different video mode for each of the following: User Interface, NTSC 16:9 widescreen DVD, NTSC 4:3 DVD.

What do you recommend I select? 480i? 480p? 720p60 (for the C3X-E) or 1080i (for the C3X 1080)? Or should I just go with "select automatically"?

I just tried 480i and it looked terrible -- tons of jaggies. Any idea if this will be fixed in the upcoming software release?

cinelife Nov 25th, 2007 10:56 AM

Quote:

Originally Posted by sfisher (Post 1063)
I currently have a Sim2 C3X-E and am about to upgrade to a Sim2 C3X 1080. I do not have a video processor. I was wondering what are the best video modes I should use for each of these projectors.

I know I can select a different video mode for each of the following: User Interface, NTSC 16:9 widescreen DVD, NTSC 4:3 DVD.

What do you recommend I select? 480i? 480p? 720p60 (for the C3X-E) or 1080i (for the C3X 1080)? Or should I just go with "select automatically"?

I just tried 480i and it looked terrible -- tons of jaggies. Any idea if this will be fixed in the upcoming software release?


When you say you "just tried 480i...," what step (drop down menu) are you referring to?

Both of those displays are 16:9. You don't mention this, but I'm assuming you have a U.S. display, so Yes, you would use the NTSC settings (16:9).

Are you using HDMI as your connection? If so the K will automatically use the "plug-and-play" capability of HDMI unless you elect to set (force) your own output by selecting the appropriate checked boxes under HDMI in step #2.

In general, I'd start with 720p for the C3Xe, and select 1080i for the new C3X1080. This way you are using the C3Xe's internal processing and using the deinterlacing of the C3X1080p (K will have already scaled it). Of course feel free to try different settings to see what affect it has on the image. You cannot hurt anything and you can always change it back.

(Read the "Help with this step" comments available for each step for more information.)

I have Sim2's HT5000 (and have a C3X1080p on the way for testing) and have no problem with 480i content, which is why I'm asking about the 480i setting you mention (it could also be some processing issue with K and the C3Xe). I'm assuming you have the latest software version from K.

Jim

ptrubey Nov 28th, 2007 09:58 PM

480i no-go with Lumagen Radiance
 
I just recently got my new Lumagen RadianceXD processor on-line and thought I'd have a go to see if 480i HDMI worked now (it never did with my HDP Pro). Nope, same issue. The UI is super jagged. 480p works fine and that's what I've been using for a long time. I'm using a KPlayer 2500, not the new 5000.

josh Nov 29th, 2007 12:42 AM

Paul, has your system received the v3.5 software?

ptrubey Nov 29th, 2007 07:48 AM

Huh. My system says:

The system upgraded to software version 3.4.3-3533 on August 17.

Now why wouldn't I have gotten 3.5?

ps. It's Phil, not Paul...

sshearer Nov 29th, 2007 09:04 AM

Phil,

I don't have version 3.5 yet either. The last time my system updated was September 1.

Scott

josh Nov 29th, 2007 09:09 AM

I'm not sure exactly when 3.5 is being released, but it will be soon. You may find it fixes some of these 480i HDMI problems.

Quote:

Originally Posted by ptrubey (Post 1091)
ps. It's Phil, not Paul...

Ug, how embarrassing! Sorry Phil, I knew that. Hope I didn't blow that invite to see your amazing theater... :rolleyes:


All times are GMT -7. The time now is 07:42 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Copyright ?2006 - KscapeOwners.com.
THIS SITE IS NOT OWNED BY, OPERATED BY, OR AFFILIATED IN ANY WAY WITH KALEIDESCAPE INC.
"Kaleidescape" is a trademark of Kaleidescape, Inc.; it is registered in some jurisdictions.